• 1

Joomla

Joomla installatie: tabel voorvoegsel jos_ wijzigen in Joomla

Bij het ontwikkelen van een Joomla website is het belangrijk om rekening te houden met veiligheid. Zoals waarschijnlijk bij u bekend is, is het belangrijk om bij het installeren van Joomla het standaard tabel voorvoegsel (table prefix) jos_ te wijzigen in andere tekens zoals bijvoorbeeld: amh_. Dit maakt het lastiger om uw website te hacken. Kwaadwillenden hebben anders eerder toegang tot de database om een zogenaamde MySQL injection (code aan de database toevoegen) te doen. Op deze manier worden gebruikersnamen en wachtwoorden achterhaald. Amini Joomla! Hosting heeft voor u op een rijtje gezet welke stappen u moet ondernemen om dit tabel voorvoegsel (table prefix) jos_ bij een draaiende Joomla website (dus achteraf) alsnog kunt wijzigen.

Lees meer...

Joomla Hosting, alles over de veilige modus

De veilige modus wordt ook veel safe mode genoemd. Dit is een instelling van PHP (de taal waarop Joomla gebaseerd is). De veilige modus heeft als doel om de server beter te beveiligen. Maar dit is helemaal niet nodig als er andere voorzorgsmaatregelen getroffen zijn. Het gebruik van de veilige modus wekt slechts een schijn veiligheid en is een slecht compromis.

Lees meer...

Joomla statistieken met Clicky

Als u een Joomla website beheert dan wilt u zoveel mogelijk bijhouden wat er precies op de website gebeurd. Er zijn talloze statistieken programma’s en interessante tools welke u kunt gebruiken om uw Joomla website te monitoren. Amini Joomla Hosting heeft voor u 4 interessante mogelijkheden op een rijtje gezet; Google Analytics, Google Webmasters, Clicky en WebsiteGrader. In dit artikel wordt de derde mogelijkheid besproken; Clicky.

Lees meer...

Joomla statistieken met Website Grader

Als u een Joomla website beheert dan wilt u zoveel mogelijk bijhouden wat er precies op de website gebeurd. Er zijn talloze statistieken programma’s en interessante tools welke u kunt gebruiken om uw Joomla website te monitoren. Amini Joomla Hosting heeft voor u 4 interessante mogelijkheden op een rijtje gezet; Google Analytics, Google Webmasters, Clicky en WebsiteGrader. In dit artikel wordt de eerste mogelijkheid besproken; Website Grader.

Lees meer...

Joomla statistieken met Google Webmasters

Als u een Joomla website beheert dan wilt u zoveel mogelijk bijhouden wat er precies op de website gebeurd. Er zijn talloze statistieken programma’s en interessante tools welke u kunt gebruiken om uw Joomla website te monitoren. Amini Joomla Hosting heeft voor u 4 interessante mogelijkheden op een rijtje gezet; Google Analytics, Google Webmasters, Clicky en WebsiteGrader. In dit artikel wordt de tweede mogelijkheid besproken; Google Webmasters.

Lees meer...