• 1

Hosting techniek

In deze categorie vindt u antwoorden op veel gestelde vragen over Hosting Techniek die niet direct iets met Joomla te maken hebben. Denk hierbij aan het instellen van een emailprogramma, het aanmaken van een database of het instellen van de spamfilter en soortgelijke vragen.

Hoe stel ik mijn emailprogramma in?

Bij Amini Joomla! Hosting kunt u op verschillende manieren gebruik maken van email. Als u gebruik wilt maken van een emailprogramma zoals bijvoorbeeld Outlook (pc) of Mail (mac) dan zijn er een aantal instellingen die belangrijk zijn. Elk programma hanteert net een beetje andere begrippen. In hoofdlijnen kunt u het beste de onderstaande instellingen gebruiken:

Servergegevens

Type account: imap (imap laat een kopie van het bericht op de server, op deze manier is uw webmail altijd synchroon met het emailprogramma.)
Server voor inkomende mail: mail.uwdomeinnaam.nl
Server voor uitgaande mail: mail.uwdomeinnaam.nl

Aanmeldingsgegevens

Gebruikersnaam/account: het betreffende emailadres, bv. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Wachtwoord: voer het wachtwoord van het emailaccount in.

Geavanceerde instellingen

Poort voor inkomende mail: 143 of 993 (SSL)
Poort voor uitgaande mail: 25, 465 of 587 (SSL, TLS)

Hoe krijg ik toegang tot Direct Admin

Bij Amini Joomla Hosting kunt u Direct Admin bereiken door :2222 achter uw domeinnaam te plaatsen. Dus bijvoorbeeld: www.uwsite.nl:2222 . Vervolgens kunt u inloggen met de gegevens die u van ons ontvangen hebt.

Wat is een backup?

Een backup is eigenlijk een duur woord voor een kopie. In het geval van een website wordt er om veiligheids redenen een kopie van de website gemaakt. Mocht er dan iets gebeuren (site gehackt, server storing of een installatie fout) dan heb je altijd een werkende kopie van je website achter de hand.

Lees meer...