• 1

Bij het maken van een succesvolle Joomla website is het ontwerpen van een Joomla template heel belangrijk. Onze ervaring leert dat dit voor veel mensen een struikelblok is. Vaak ontbreekt het aan de technische kennis om daadwerkelijk een Joomla template te kunnen maken. Vandaar hebben wij een paar waardevolle tips voor u.

Er zijn ontzettend veel Joomla templates beschikbaar. Sommige Joomla template clubs bieden hun template gratis aan en voor andere Joomla templates moet je betalen. Om een mooi resultaat te krijgen kan het een uitkomst bieden om een bestaande Joomla template te gebruiken en deze naar uw wensen aan te passen.

Bij het uitkiezen van een Joomla template is het verstandig om eerst uw wensen uit te werken. Dit klinkt logisch, maar vaak begint men met het urenlang bestuderen van alle mogelijkheden waardoor het doel uit het oog verloren wordt. Amini Joomla Hosting raadt aan om eerst eens op een A4tje te schetsen hoe u de website indeling wilt hebben en welke kleuren u wilt gebruiken. Daarna gaat u kijken welke template hierbij het beste past. U zult merken dat er dan al heel wat afvallen. Hou er rekening mee dat veel van de onnodige en drukke functies binnen templates ook vaak uitgezet kunnen worden. Ook beschikt een template vaak over ‘preset styles’. Hier kunt u vast uitgewerkte kleurenschema’s instellen. Door zo te werk te gaan scheelt het u enorm veel tijd. Kies een Joomla template die het beste aansluit bij uw wensen. Om u een beetje op weg te helpen, hebben wij een lijstje gemaakt met een aantal bekende template aanbieders:

Enkele Joomla Template aanbieders